Ingredientai
- Šaldyti žirneliai 400 g arba šviežių
- Šoninė 150 g
- Čederio sūris 150 g
- Ridikėliai 1 sauja
- Majonezas 2 valg. š.
- Jogurtas 4 valg. š. graikiško
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Laiškiniai česnakai 1 sauja smulkiai sukapotų
Kaip gaminti
1. Pirmiausiai, imkitės žirnelių – jei naudojate šaldytus, juos atitirpinkite. Šoninę ir čederį supjaustykite smulkiais kubeliais.
2. Šoninės gabalėlius paskrudinkite keptuvėje.
3. Dubenėlyje sumaišykite žirnelius, skrudintą šoninę, sūrį, ridikėlius, druską, pipirus, majonezą ir graikišką jogurtą. Prieš patiekiant, salotas papuoškite smulkintais česnako laiškais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis, Velykos