Ingredientai
- Petražolės 1 sauja didelė; geriau plokščialapių
- Bazilikai 5 vnt. šakelės (galima ir nedėti)
- Česnakai 4 skiltelės
- Parmezano sūris 40 g smulkiai tarkuoto
- Ožkų pieno sūris 50 g minkšto, bet geriau ne tepamo
- Druska 1 žiupsnelis didelis
- Alyvuogių aliejus 8 valg. š.
- Spagečiai 500 g
Kaip gaminti
1. Nuplaukite ir nusausinkite petražoles, bazilikus (jei juos naudojate), kiek pasmulkinkite. Nulupkite ir kiek susmulkinkite česnako skilteles. Česnakus, žalumynus ir druską berkite į elektrinį smulkintuvą ir keliolika sekundžių pamalkite.
2. Į elektrinį smulkintuvą suberkite ir parmezaną, gabaliukais sutrupintą ožkų pieno sūrį, maždaug pusę aliejaus ir vėl trinkite, kol gausite kreminę žalsvą košelę. Jei masė labai tiršta, galite pilti tiek aliejaus, kiek jums atrodo reikalinga – turite gauti tirštos grietinės konsistencijos padažą.
3. Atidėkite padažą į šoną ir išvirkite spagečius. Kai juos nukošite, vėl suverskite į dar šiltą puodą, sukrėskite paruoštą padažą ir labai gerai išmaišykite, kad pasta juo pasidengtu. Dėkite į lėkštes ir patiekite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Padažai