Ingredientai
- Sausainiai 200 g mėgstamų trapių - pagrindui
- Sviestas 5 valg. š. pagrindui
- Cukrus 200 g 4 valg. š. - pagrindui ir 120 g - įdarui
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį - pagrindui
- Riešutai 1 st. 0,5 mėgstamų kapotų - pagrindui
- Moliūgai 600 g įdarui
- Apelsinai 1 vnt. nutarkuotų žievelių - įdarui
- Kiaušiniai 4 vnt. įdarui
- Kukurūzai 2 valg. š. miltų - įdarui
- Druska 1 žiupsnelis įdarui
- Cinamonų lazdelė 1 vnt. įdarui
- Anyžiai 1 vnt. žvaigždinis - įdarui
Kaip gaminti
- Paruoškite pyrago pagrindą: sausainius sutrupinkite grūstuvėliu arba elektriniu smulkintuvu, sumaišykite su lydytu sviestu, cukrumi, keptuvėje paskrudintais riešutais ir vaniliniu cukrumi.
- Masę drėgnu delnu suspauskite į kepimo popieriumi išklotą karščiui atsparią kepimo formą.
- Gabalėliais supaistytą moliūgą sudėkite į puodą, įpilkite šlakelį vandens, įmeskite žvaigždinį anyžių, cinamono lazdelę ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol suminkštės, bet jokiu būdu ne ištiš.
- Nukoškite ir moliūgo gabalėlius sutrinkite šakute. Sviestą su cukrumi išsukite iki purumo, po vieną įmaišykite kiaušinius.
- Sudėkite trintus moliūgus ir išplakite elektriniu plakikliu. Galiausiai įmaišykite kukurūzų miltus, nutarkuotas apelsino žieveles.
- Paruoštą įdarą krėskite ant sausainių pagrindo ir kepimo formą pašaukite į orkaitę.
- Kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 30 min.
- Pyragą tiekite gerai atšaldytą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita