Ingredientai
- Sviestas 165 g 125 - tešlai ir 40 - kremui
- Miltai 200 g tešlai
- Cukrus 50 g tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. 1 - tešlai ir 2 - kremui
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Miltelinis cukrus 100 g kremui
- Citrinos 2 vnt. sulčių ir tarkuotų žievelių - kremui
- Uogos: (šaldytos arba šviežios - papuošimui) 1 sauja
- Mėtos 5 g šviežių lapelių - papuošimui
Kaip gaminti
- Ant medinės lentelės miltus gerai sumaišykite su druska ir cukrumi. Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir trinkite produktus švariais sausais pirštais, kol gausite trupinius. Masės viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinį ir suminkykite vientisą tešlą.
- Suvyniojusi į maistinę plėvelę, pusvalandį laikykite šaldytuve. Iš atvėsusios tešlos iškočiokite maždaug pusės centimetro lakštą. Porcijos dydžio formele iš tešlos išspauskite apskritimus. Įtieskite juos į riebalais pateptas kepimo formeles, kraštelius kruopščiai prispauskite prie sienelių. Tešlos dubenėlių dugnus subadykite šakute.
- Dėkite į 180 C karščio orkaitę ir kepkite 20–30 minučių. Ištraukusi palikite atvėsti.
- Kruopščiai šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistas, verdančiu vandeniu nuplikytas citrinas nusausinkite, nutarkuokite žieveles, išspauskite sultis (į tą patį dubenį). Suberkite miltelinį cukrų, gerai išsukite.
- Sukrėskite šakute suplaktus kiaušinius, išmaišykite, palikite pusvalandį. Masę per sietelį perkoškite į prikaistuvį, sudėkite sviestą. Statykite ant silpnos ugnies ir maišydama kaitinkite, kol sutirštės (10–15 min.). Po du tris šaukštus atvėsusio citrininio kremo įkrėskite į tešlos krepšelius. Puoškite uogomis, šviežių mėtų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita