Ingredientai
- Šaldyta trapi tešla: (pakuotė) 1 vnt.
- Pienas 3 valg. š.
- Rudasis cukrus 3 valg. š.
- Uogos: (įvairių) 1 st.
- Riešutai 3 valg. š. kapotų
- Grietinėlė 200 ml riebios
- Citrinos 1 vnt. pusės sulčių ir žievelės
- Rikotos sūris 250 g
- Želatina 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Trapią tešlą atšildykite, puodeliu ar stiklinaite išspauskite apskritimus, juos klokite į keksiukams skirtas kepimo formeles ir iškepkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
- Grietinėlę išplakite iki putų. Želatiną pamirkykite piene ir ištirpinkite vonelėje virš garų.
- Rikotą kelis kartus pertrinkite per sietelį, sumaišykite su želatina, nutarkuota citrinos žievele, sultimis, maltais riešutais, vaniliniu cukrumi.
- Kai masės pradės stingti, atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę.
- Paruoštą masę krėskite į atvėsusias keksiukų formeles ir įdarykite varškės ir grietinėlės kremu.
- Keksiukus puoškite šviežiomis uogomis, mėtos šakele, gerai atšaldykite šaldytuve ir patiekite.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita