Ingredientai
- Miltai 300 g tešlai
- Vanilinis cukrus 32 g 2 pakeliai tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Sviestas 125 g šaltas tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. kiaušinis ir trynys tešlai, trynys patepimui
- Vaisiai 700 g švieži kinkanai įdarui
- Vynas 1 l 1/8 l balto desertinio įdarui
- Cukrus 80 g įdarui
- Pienas 1 valg. š. patepimui
Kaip gaminti
1. Į dubenį suberkite miltus, vanilinį cukrų, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Į mišinį sutarkuokite sviestą, įmaišykite kiaušinį ir trynį. Užminkykite vientisą tešlą, padarykite rutulį, apvyniokite folija ir dėkite valandai į šaldytuvą.
2. Kinkanus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir suberkite į puodą. Supilkite vyną, cukrų ir užkaitinkite. Virkite ant mažos ugnies 15 minučių.
3. Atšalusią tešlą išminkykite. Aštuonias kepimo formeles ištepkite riebalais. Du trečdalius tešlos padėkite ant folijos, ja aptieskite tešlos viršų ir iškočiokite aštuonis plonus skritulius. Jais išklokite formeles ir jų kraštus. Sukrėskite kinkanų masę.
4. Likusią tešlą iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. Iš jų ant pyragaičių sudėkite groteles, aptepkite trynio ir pieno plakiniu. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 45 minutes, kol gražiai paruduos. Krepšelius patiekite ataušusius.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“