Ingredientai
- Miltai 250 g tešlai
- Sviestas 125 g tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Grietinė 4 valg. š. 1 valg. š. tešlai ir 3 valg. š. įdarui
- Druska 1 arbat. š. pusė šaukštelio - tešlai ir pagal skonį - įdarui
- Krevetės 8 vnt. įdarui
- Lašiša 200 g sūdytos lašišų filė - įdarui
- Avokadai 1 vnt. įdarui
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių ir šaukštelis nutarkuotos žievelės - įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Cukrus 1 žiupsnelis įdarui
- Žalumynai (įdarui) 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Atšaldytą sviestą sutarkuokite, sumaišykite su persijotais miltais ir trinkite rankomis, kol susidarys trupiniai.
2. Kiaušinį išplakite su druska ir grietine, suverskite į miltų masę, užminkykite tešlą ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.
3. Kol tešla šals, paruoškite avokadų padažą: elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite nuluptą ir susmulkintą avokadą, kiaušinį, svogūną, grietinę, citrinos sultis ir žieveles bei kapotus žalumynus, padažą.
4. Padažą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, cukrumi ir dėkite į šaldytą
5. Krepšelių formeles aptepkite riebalais, įklokite iškočiotus tešlos apskritimus ar kvadratėlius ir kepkite karštoje orkaitėje.
6. Į atvėsusius krepšelius krėskite avokadų padažo, dėkite po išlukštentą krevetę ir gabalėlį lašišos.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita