Ingredientai
- Sviestas 125 g
- Miltai 1 st.
- Kiaušiniai 4 vnt. ir 1 trynys
- Cukrus 150 g
- Grietinėlė 180 ml plakamosios
- Citrinos 1 vnt. trečdalis stiklinės žaliosios citrinos sulčių, nutarkuotų žaliosios citrinos žievelių
- Mėlynės 2 st.
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite tešlą: kambario temperatūros sviestą supjaustykite gabalėliais, suberkite miltus, įberkite žiupsnelį druskos, įmuškite kiaušinio trynį, įpilkite kelis šaukštus šilto vandens ir išplakite elektriniu plakikliu.
2. Po truputį tešlos krėskite į riebalais pateptas kepimo formeles ir šlapiomis rankomis suformuokite krepšelius.
Juos kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 13 min.
3. Paruoškite įdarą: cukrų iki vientisos purios masės išplakite su kiaušiniais, grietinėle, citrinų sultimis ir nutarkuotomis žievelėmis.
4. Ant pravėsusių krepšelių sukrėskite įdarą ir dar kepkite apie 15–20 min.
5. Pyragaičius tiekite atvėsintus, ant viršaus gausiai užbėrusi mėlynių ir šiek tiek cukraus.
Pastaba: krepšelių įdarui tinka ir kitokios uogos: braškės, žemuogės, avietės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita