Ingredientai
- Įvairių formų trapios tešlos krepšeliai (galite įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose) 12 vnt.
- Ožkų pieno sūris 150 g
- Kedrinės pinijos 80 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Grietinėlė 2 valg. š.
- Įvairūs švieži žalumynai (petražolės, krapai) 50 g
- Pomidorai 2 vnt. vyšniniai
- Svogūnai 50 g marinuotų svogūnėlių
- Kumpis 2 riekės vytinto
- Duonos kubeliai 1 valg. š.
- Migdolai 1 valg. š. drožlių
Kaip gaminti
1. Kedrines pinijas paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.
2. Ožkų pieno sūrį sutrupinkite šakute ir sumeskite į plakti skirtą indą. Ten pat suberkite kedrines pinijas, supilkite grietinėlę, česnakų spaustuvu išspauskite česnakus.
3. Ožkų pieno sūrio įdarą pagal skonį pasūdykite ir iki vientisos kremo tirštumo masės išplakite elektriniu plakikliu. Tada sukrėskite į specialių konditerinį maišelį ir gerai atvėsinkite šaldytuve.
4. Į kiekvieną tešlos krepšelį dailiai išspauskite po truputį kremo, tada imkitės puošybos.
5. Ant vienų krepšelių galite dėti po pomidoriuko puselę ir vytinto kumpio juostelę, į kitus įsmeigti po medinį iešmelį su svogūnėliu, ant trečių galite berti sausoje keptuvėje skrudintos duonos kubelių ir migdolų drožlių.
6. Visus krepšelius papuoškite dailiais žalumynų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita