Ingredientai
- Miltai 320 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cukrus 120 g
- Sviestas 180 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Džemas 200 g abrikosų arba apelsinų, įdarui
- Įvairių džiovintų vaisių ir riešutų mišinys (įdarui) 400 g
- Brendis (vaisiams mirkyti) 100 ml
Kaip gaminti
1. Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi, toliau maišant įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos. Tada suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir minkykite, kol pasidarys vientisa masė. Prieš kočiojant tešlą reikia bent pusvalandį palaikyti šaldytuve.
2. Džiovintus vaisius nuplaukite, nusausinkite, jei reikia, pasmulkinkite, užpilkite brendžiu ir palikite mirkti.
3. Atšalusią tešlą iškočiokite 0,5 cm storio lakštu, užvyniokite ant kočėlo ir perkelkite į skardą (metalinę ar silikoninę) su įdubimais. Perkočiojus per formelių viršų, nereikalinga tešla nukrenta. Tada tešlą pirštais įspauskite į kiekvieną įdubimą.
4. Paruoštus kepinukus 240°C karštumo orkaitėje kepkite 10–15 min. Iškepusius krepšelius išimkite iš formelių ir pridėkite įdaro.
5. Į kiekvieną krepšelį iš pradžių įdėkite po porą šaukštelių džemo, ant viršaus – brendyje išmirkusių vaisių ir nuplautų bei nusausintų riešutų.