Ingredientai
- Trapios tešlos krepšeliai (įsigysite didžiuosiuose prekybos centruose) 3 vnt.
- Tunas 1 vnt. indelis smulkintų tunų savo sultyse
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Pomidorai 1 vnt.
- Pesto padažas 1 valg. š. su bazilikais
- Majonezas 4 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt. kietai virti
- Agurkai 4 vnt. marinuoti
- Salotos 3 vnt. lapeliai
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai malti
- Krapai 1 arbat. š. smulkinti
- Petražolės 1 arbat. š. smulkintos
Kaip gaminti
1. Pomidoro galus įpjaukite, jį perliekite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.
2. Svogūną susmulkinkite, sumaišykite su pomidorais ir pesto padažu, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
3. Tunus nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kiaušiniais, žalumynais, labai smulkiai pjaustytais agurkėliais ir majonezu. Įdarą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
4. Į trapios tešlos krepšelius klokite po nedidelį salotos lapelį, kad krepšeliai nuo pomidorų skysčio nepavandenytų, ant viršaus krėskite po šaukštą smulkintų pomidorų, tada gausiai – tunų įdaro.
5. Krepšelius puoškite kapariais ir petražolės lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita