Ingredientai
- Miltai 250 g
- Cukrus 80 g
- Sviestas 125 g
- Avietės 1 st. 1-1,5 st. šaldytos
- Jogurtas 300 g natūralus
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pudingas 2 arbat. š. 2,5 arbat. š. vanilinio pudingo miltelių
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. nutarkuotos žievelės
Kaip gaminti
1. Iš miltų, 40 g cukraus, kubeliais pjaustyto ir būtinai atšaldyto sviesto ir 3 šaukštų šalto vandens užmaišykite tešlą. Indą su tešla uždenkite maistine plėvele ir 30 min. padėkite į šaldytuvą.
2. Kol tešla šals, paruoškite jogurto masę: elektriniu plakikliu jogurtą išplakite su likusiu cukrumi, vanilinio pudingo milteliais ir nutarkuotomis citrinų žievelėmis.
3. Į riebalai pateptas silikonines kepimo formeles įtieskite po tešlos gabalėlį, dugną subadykite šakute, kad neišsipūstų ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
4. Formą su krepšeliais ištraukite, į juos pripilkite pudingo masės ir dar 15 min. pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Iškeptus krepšelius išimkite iš formelių ir papuoškite šviežiomis uogomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita