Ingredientai
- Sviestas 125 g tešlai
- Miltelinis cukrus 185 g 60 - tešlai ir 125 g - varškės įdarui
- Kiaušiniai 2 vnt. tryniai - tešlai ir baltymai - varškės įdarui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. tešlai
- Miltai 200 g tešlai ir formelėms patepti
- Margarinas 2 valg. š. formelėms patepti
- Migdolai 125 g varškės įdarui
- Krakmolas 2 arbat. š. varškės įdarui
- Varškė 250 g liesa - varškės įdarui
- Vyšnios 350 g varškės įdarui
- Grietinė 2 valg. š. varškės įdarui
Kaip gaminti
1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, suvyniokite į foliją ir valandai dėkite į šaldytuvą.
2. Migdolus sugrūskite, išmaišykite su milteliniu cukrumi, krakmolu. Sudėkite varškę ir mediniu šaukštu trinkite, kol pasidarys vientisa masė. Kiaušinių baltymus plakite, kol suputos, ir atsargiai įmaišykite į masę. Vyšnias nuplaukite ir išimkite kauliukus.
3. Tešlą padalykite į aštuonias dalis, iš kiekvienos iškočiokite 12 cm skersmens skritulius. Metalines 10 cm skersmens krepšelių formeles patepkite margarinu, pabarstykite miltais. Į kiekvieną įklokite tešlos skritulį taip, kad kraštai užkiltų. Tešlą pabadykite šakute, kad kepdama nesutrūkinėtų. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
4. Varškės masę lygiomis dalimis sudėkite į apkepusius krepšelius. Kiekvieną aptepkite grietine ir įspauskite po kelias vyšnias. Krepšelius vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Patiekite gausiai pabarstę miltelinio cukraus.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“