Ingredientai
- Sviestas 90 g tešlai
- Miltelinis cukrus 75 g tešlai ir papuošimui
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Kiaušiniai 4 vnt. 1 trynys ir 2 kiaušiniai - tešlai, bei 1 - įdarui
- Miltai 225 g tešlai
- Juodasis šokoladas 250 g įdarui
- Pienas 100 ml įdarui
- Grietinėlė 250 ml įdarui
- Gervuogės 3 valg. š. papuošimui
- Braškės 3 vnt. papuošimui
- Šokoladas 1 žiupsnelis drožlės - papuošimui
- Mėtos 5 g lapeliai - papuošimui
Kaip gaminti
1. Sviestą išsukite su milteliniu cukrumi ir druska. Įmaišykite kiaušinį, trynius ir miltus. Užminkykite tešlą, suvyniokite į foliją ir pusvalandį laikykite šaldytuve.
2. Atšaldytą tešlą iškočiokite, įtieskite į kepimo popieriumi išklotą formą. Tešlą pabadykite šakute ir kepkite 150 laipsnių orkaitėje 25–30 minučių.
3. Šokoladą sutrupinkite ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išsilydys. Įmaišykite plaktą kiaušinį, supilkite pieną, grietinėlę ir maišydami kaitinkite, kol masė sutirštės ir pradės blizgėti.
4. Įdarą supilkite į iškeptą krepšelį ir laikykite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Išėmę papuoškite šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais, pabarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“