Ingredientai
- Krevetės 500 g šaldytų virtų karališkų
- Ananasai 250 g skardinė konservuotų
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. po kelis šaukštus krevetėms ir padažui
- Citrinos 1 vnt. sulčių
- Kmynai 2 valg. š.
- Kalendros 2 valg. š.
- Pankolis 40 g
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis po žiupsnelį krevetėms ir padažui
- Mangas 2 vnt. sunokę, padažui
- Apelsinai 1 vnt. 6 valg. š. šviežių sulčių, padažui
- Svogūnai 1 g padažui
Kaip gaminti
1. Ananasus išgriebkite iš sirupo ir gerai nuvarvinkite.
2. Atšildytas, popieriniu rankšluosčiu nusausintas krevetes apibarstykite pankolių, kmynų, kalendrų ir maltų juodųjų pipirų mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite 15 minučių pastovėti.
3. Suverkite ant plonesnių iešmelių pakaitomis su ananasų gabalėliais, tada apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite virš karštų žarijų, kol jūros gerybės gražiai apskrus.
4. Paruoškite padažą: mangus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, minkštimą susmulkinkite, sudėkite į dubenį, supilkite apelsinų sultis, aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, įberkite maltų pipirų ir gerai ištrinkite.
5. Karštas krevetes tiekite su mangų padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita