„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Krevečių ir virtinių užkandėlė

Krevečių ir virtinių užkandėlė
Krevečių ir virtinių užkandėlė / Shutterstock nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Virtinukai
Virtinukai

Bulves nulupkite, susmulkinkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Tada nukoškite, ataušinkite, kelis kartus permalkite mėsmale, sugrūskite kočėlu arba išplakite elektriniu plakikliu. Masę sukrėskite į gilesnį dubenį, suberkite persijotus miltus, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Į masę supilkite šluotele išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišykite.

Paruoštą virtinukų tešlą suminkykite į gniužulą, dėkite ant gausiai miltais pabarstytos medinės lentos ar stalo ir iškočiokite pailgus nedidelius volelius. Juos supjaustykite nedideliais gabalėliais ir iš karto, kad virtiniai nepriliptų prie lentos, virkite juos pasūdytame vandenyje, kol iškils į paviršių.

Virtinukai
Virtinukai

Kol virtiniai virs, paruoškite padažą krevetėms.  Česnakus nulupkite, sukapokite. Imbiero šaknį sutarkuokite smulkia trintuve, aitriąją papriką išvalykite, irgi sukapokite. Visus prieskonius kepinkite karštuose riebaluose, kol apskrus ir gardžiai pakvips. Į keptuvę suverskite nuplautas ir gerai nusausintas krevetes. Maišydamos kaitinkite, kol krevetės apsivels prieskoniais ir šiek tiek apskrus. Jei reikia, pagal skonį įberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Krevetės
Krevetės

Atsargiai, kad nesukristų, virtinius išgriebkite kiaurasamčiu ir sumeskite į keptuvę su krevetėmis. Keptuvę dar kartą statykite ant ugnies, viską atsargiai išmaišykite, suberkite žalumynus ir dar kelias minutes kaitinkite. Paruoštą masę šiek tiek atvėsinkite.

Virtinukai
Virtinukai

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, jų galus įpjaukite, nulupkite odelę ir susmulkinkite. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su traiškytu česnaku ir pomidorais. Viską pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotasi raudonėliais. Lėkštelėse formuokite pomidorų bokštelius, dėkite atvėsintų virtinių ir krevečių troškinio. Viską apliekite bazilikų ir citrinų sulčių padažu.

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.