Ingredientai
- Bulvės 450 g virtinukams
- Miltai 1 st. beveik pilna - virtinukams
- Kiaušiniai 1 vnt. virtinukams
- Druska 1 žiupsnelis virtinukams ir pomidorų masei
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis virtinukams ir pomidorų masei
- Krevetės 400 g šviežių
- Česnakai 3 skiltelės krevetėms
- Imbieras 1 vnt. mažas gabalėlis šaknies - krevetėms
- Aitrioji paprika 1 valg. š. trečdalis ankšties - krevetėms
- Aliejus 4 valg. š. 1 - krevetėms ir 3 - pomidorų masei
- Petražolės 1 valg. š. kapotų - krevetėms
- Pomidorai 4 vnt. pomidorų masei
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. didelis - pomidorų masei
- Raudonėliai 1 žiupsnelis kelios šakelės, šviežių - pomidorų masei
- Pesto padažas 2 valg. š. pomidorų masei
- Citrinos 1 vnt. sulčių pagal skonį - pomidorų masei
Kaip gaminti
Virtinukai |
Bulves nulupkite, susmulkinkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Tada nukoškite, ataušinkite, kelis kartus permalkite mėsmale, sugrūskite kočėlu arba išplakite elektriniu plakikliu. Masę sukrėskite į gilesnį dubenį, suberkite persijotus miltus, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Į masę supilkite šluotele išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišykite.
Paruoštą virtinukų tešlą suminkykite į gniužulą, dėkite ant gausiai miltais pabarstytos medinės lentos ar stalo ir iškočiokite pailgus nedidelius volelius. Juos supjaustykite nedideliais gabalėliais ir iš karto, kad virtiniai nepriliptų prie lentos, virkite juos pasūdytame vandenyje, kol iškils į paviršių.
Virtinukai |
Kol virtiniai virs, paruoškite padažą krevetėms. Česnakus nulupkite, sukapokite. Imbiero šaknį sutarkuokite smulkia trintuve, aitriąją papriką išvalykite, irgi sukapokite. Visus prieskonius kepinkite karštuose riebaluose, kol apskrus ir gardžiai pakvips. Į keptuvę suverskite nuplautas ir gerai nusausintas krevetes. Maišydamos kaitinkite, kol krevetės apsivels prieskoniais ir šiek tiek apskrus. Jei reikia, pagal skonį įberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Krevetės |
Atsargiai, kad nesukristų, virtinius išgriebkite kiaurasamčiu ir sumeskite į keptuvę su krevetėmis. Keptuvę dar kartą statykite ant ugnies, viską atsargiai išmaišykite, suberkite žalumynus ir dar kelias minutes kaitinkite. Paruoštą masę šiek tiek atvėsinkite.
Virtinukai |
Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, jų galus įpjaukite, nulupkite odelę ir susmulkinkite. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su traiškytu česnaku ir pomidorais. Viską pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotasi raudonėliais. Lėkštelėse formuokite pomidorų bokštelius, dėkite atvėsintų virtinių ir krevečių troškinio. Viską apliekite bazilikų ir citrinų sulčių padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita