Ingredientai
- Krevetės 400 g šaldytų išlukštentų
- Sojų padažas 100 ml
- Aliejus 100 ml
- Česnakai 3 skiltelės
- Citrinos 1 vnt.
- Imbieras 1 vnt. gabalėlis šaknies
- Aitriųjų paprikų padažas 2 valg. š.
- Svogūnų laiškai 100 g ryšulėlis šviežių
Kaip gaminti
1. Krevetes atšildykite ir nuvarvinkite.
2. Paruoškite marinatą. Išspauskite česnaką, nulupkite ir smulkia trintuve sutarkuokite imbiero šaknį, išspauskite citrinos sultis. Dubenyje sumaišykite aliejų, sojų padažą, česnakus, citrinų sultis, šaukštą tarkuoto imbiero ir aitriųjų paprikų padažą, sudėkite krevetes, išmaišykite. Per naktį palaikykite šaldytuve.
3. Kepkite krevetes su marinatu ant silpnos ugnies maždaug 3 minutes, įmaišykite kapotus svogūnų laiškus. Sudėkite į dubenį ir tiekite kaip užkandį su skrudintos duonos riekelėmis.
Kulinaro patarimas. Taip paruoštas krevetes galite tiekti ir kaip pagrindinį patiekalą su virtais laukiniais ryžiais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita