Ingredientai
- Makaronai 300 g plonų makaronų
- Krevetės 300 g šviežių
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Aliejus 50 ml kepimui
- Vynas 100 ml baltojo sauso
- Grietinėlė 300 ml riebios
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Petražolės 1 valg. š. kapotų
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus, kaip nurodyta ant pakuotės, bet nepervirkite, kad neištižtų.
2. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, smulkiai sukapokite ir kepinkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol dailiai pagels.
3. Supilkite vyną ir virkite, kol pusė jo nugaruos. Tada supilkite grietinėlę, viską gerai išmaišykite ir kaitinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės, tada pagardinkite druska ir pipirais.
4. Į atskirą keptuvę įpilkite aliejaus ir jame iškepkite išlukštentas krevetes, tada suverskite jas į padažą ir pagardinkite kapotomis petražolėmis.
5. Makaronus išdalykite į lėkštes, tada apliekite krevečių padažu. Salotas tiekite karštas.
Kulinaro patarimas. Jei padažui rinksitės krevetes sūryme, jų nekepinkite – iškart sumeskite į padažą ir tik truputėlį pakaitinkite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita