Ingredientai
- Krevetės 450 g
- Rafinuotas rapsų aliejus 1 valg. š.
- Sezamų aliejus 1 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Medus 1,5 valg. š.
- Austrių padažas 1 valg. š.
- Obuolių actas 1 valg. š.
- Sezamo sėklos 2 valg. š.
- Brokoliniai kopūstai 450 g
Kaip gaminti
Brokolius suskirstykite žiedynais ir blanširuokite 1 minutę verdančiame vandenyje. Nukoškite ir palikite nuvarvėti.
Keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų ir pakepinkite jame česnaką, kol pradės gelsti. Tada suberkite krevetes ir pakepinkite minutę, nuolat maišydami. Sudėkite medų, austrių padažą ir obuolių actą.
Pakaitinkite dar kelias minutes, kol krevetės bus gatavos. Tada sudėkite brokolius, apšlakstykite sezmų aliejumi ir išmaišykite. Patiekite, pabarstę baltųjų sezamų sėklomis.