Ingredientai
- Pomidorai 9 vnt. 6 vyšniniai ir 3 slyviniai
- Krevetės 10 vnt. nevirtų
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Česnakai 1 skiltelės
- Sviestas 1 arbat. š.
- Žalioji citrina 0,5 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Čili prieskoniai 0,25 arbat. š.
- Druska 0,3 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Bazilikai 3 vnt. šakelės
Kaip gaminti
1. Ant švarių krevečių užberkite du žiupsnelius čili prieskonių, žiupsnelį druskos, nepagailėkite pipirų ir viską sumaišykite su šaukšteliu alyvuogių aliejaus. Šiame prieskonių mišinyje leiskite krevetėms pasimarinuoti apie 10 minučių.
2. Užkaiskite puodą ant vidutinio stiprumo ugnies, įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir sudėkite supjaustytą svogūną.
3. Suminkštėjus svogūnui, sudėkite česnaką, druską, pipirus ir pakaitinkite apie minutę. Suberkite pjaustytus pomidorus.
4. Kai masė užvirs, troškinkite ją ant silpnos ugnies maždaug 20 minučių. Suberkite baziliko lapelius.
6. Gerai įkaitinkite keptuvę, o tuomet ant vidutinio stiprumo ugnies apkepkite krevetes iš abiejų pusių po minutę. Pabaigoje įspauskite žaliosios citrinos sulčių ir įdėkite šaukštelį sviesto;
7. Į gilią lėkštę įdėkite pomidorų padažo, o ant viršaus – krevetes. Jei norite, apibarstykite viską čili prieskoniais ir užspauskite žaliosios citrinos sulčių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis