Ingredientai
- Krevetės 10 vnt. tigrinių
- Smidrai 10 vnt. t. y. apvirti smidrai
- Imbieras 1 vnt. gabalėlis 2cm
- Česnakai 6 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 vnt. 0,5
- Sviestas 80 g
- Vynas 75 ml balto
- Vištienos sultinys 100 ml
- Petražolės 1 sauja
- Druska 1 žiupsnelis
- Apelsinai 1 vnt. didelis
Kaip gaminti
1. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintus česnakus, imbierą, aitriąją papriką ir lengvai apkepkite.
2. Supilkite vyną ir sultinį, pakaitinkite. Sudėkite virtas krevetes, smidrus, nuluptas apelsino skilteles, pagardinkite druska.
3. Virkite apie 3 minutes. Galiausiai įmaišykite 50 g šalto sviesto ir pagardinkite kapotomis petražolėmis.
4. Patiekite giliose lėkštėse su padažu.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė