„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Krevetės turkiškai

Krevetės turkiškai
Krevetės turkiškai / JI24.lt
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Jei ant nusipirktų krevečių maišelio bus parašyta „virtos“, išvirkite jas dar kartą. Virkite apie 15 minučių. Per tą laiką smulkiai supjaustykite svogūną, česnako skilteles, papriką, žaliuosius pipirus. Taip pat smulkiais kubeliais supjaustykite nuluptus pomidorus, tik prieš tai juos nulupkite.

2. Paimkite gilesnę keptuvę ir, įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintą svogūną ir česnako skilteles. Kai svogūnai įgaus auksinį atspalvį, sukrėskite papriką ir žaliuosius pipirus. Nuolat pamaišydami, kepkite 5–7 minutes.

3. Sukraukite smulkintus pomidorus. Į kepamas daržoves įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir saldžiosios paprikos miltelių. Jei mėgstate aštrų maistą, galite įberti Kajeno pipirų. Tačiau su jais elkitės atsargiai, nes žalieji pipirai irgi gana aštrūs.

4. Viską gerai sumaišykite. Iš puodo ištraukite krevetes ir labai mikliai nutraukite jų uodegėles. Kuo greičiau tai padarysite, tuo bus geriau, kadangi jas, dar neatšalusias reikia, sudėti ant kepančių daržovių ir viską kartu pakepti dar 3–4 minutes.

5. Jei pomidorai suminkštėjo ir keptuvėje netrūksta aromatingos sunkos, vadinasi, metas pereiti prie paskutinio gamybos etapo. Paimkite nelabai gilų, geriau stačiakampio formos molinį arba stiklinį orkaitėje tinkamą naudoti kepimo indą. Į jį perdėkite daržovių ir krevečių mišinį ir nelabai storai pabarstykite tarkuoto sūrio.

6. Šaukite indą į 180 ºC karštumo orkaitę. Kepkite, kol sūris ištirps ir truputėlį apskrus. Tai neturėtų užtrukti ilgiau kaip 15–20 minučių. Kaip garnyras prie šio patiekalo tinka įvairiausia balta duona.

Šaltinis: JI24.lt

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.