Ingredientai
- Avinžirniai 1 st.
- Makaronai 400 g kriauklės
- Citrinos 1 vnt. 1 valg.š - sulčių, 0,5 - žievelės
- Petražolės 1 sauja ryšulėlis šviežių
- Džiovinti pomidorai 4 vnt. saulėje džiovinti
- Česnakai 2 skiltelės
- Kedrinės pinijos 1 valg. š.
- Aliejus 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Kanapių sėklos: 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Pirmiausia paruoškite avinžirnių pastą: avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite, atvėsinkite ir suberkite į plakimo indą.
- Ten pat sukrėskite kapotus saulėje smulkintus pomidorus, sumeskite nuluptas česnako skilteles, skrudintas kanapes ir pinijas.
- Į masę supilkite aliejų, citrinos sultis, pagal skonį įberkite pipirų ir druskos.
- Viską išplakite elektriniu plakikliu.
- Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir sumaišykite su avinžirnių pasta.
- Citrinų žieveles sumaišykite su kapotomis petražolėmis ir užberkite ant makaronų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita