Ingredientai
- Obuoliai 1 vnt. didelis
- Kriaušės 1 vnt. didelė
- Vynas 1 l raudonas stalo
- Juodasis šokoladas 50 g
- Apelsinai 1 vnt.
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Imbieras 5 g gabalėlis šaknies
- Aitrioji paprika 1 vnt. ankštis
- Cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
- Sviestas 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Kriaušę ir obuolį nulupkite, išimkite sėklas. Į puodą įpilkite vyno, sudėkite vaisius, sutarkuokite apelsino žievelę, išspauskite sultis, įberkite žiupsnelį cinamo, tarkuotos imbiero šaknies, pagal skonį cukraus. Viską virkite vyne su cukrumi, kol suminkštės.
2. Vaisius išimkite, o į likusį padažą įdėkite 50 g juodojo šokolado, gabalėlį aitriosios paprikos ankšties, pakaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės, tada įdėkite sviesto.
3. Atvėsusiu padažu apšlakstykite vaisius, apibarstykite tarkuotu šokoladu. Galite pagardinti plakta grietinėle arba vaniliniais ledais.