Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. 0,5 pakelio
- Kriaušės 2 vnt.
- Maskarponės sūris 200 g
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. - sulčių ir nutarkuotų žievelių
- Sutirštintas pienas 2 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai 1 vnt. aptepti
Kaip gaminti
- Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, supjaustykite vidutinio pločio juostelėmis.
- Kriaušes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir išskobusi sėklalizdžius apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
- Maskarponės sūrį sumaišykite su sutirštintu pienu, nutarkuotomis citrinos žievelėmis, vaniliniu cukrumi ir sukite, kol masė taps vientisa ir puri.
- Paruoštos masės krėskite ant kriaušių puselių. Jas suvožkite ir dailiai apsukite tešlos juostelėmis, kad liktų tik nedideli tarpeliai.
- Išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje kepimo skardoje. Tešlos juosteles aptepkite plaktu kiaušiniu.
- Pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 15–20 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita