Ingredientai
- Kriaušės 2 vnt. didelės
- Cukrus 100 g
- Riešutai 1 st. kapoti įvairūs
- Vynas 1 st. desertinis
- Gvazdikėliai 2 vnt.
- Cinamonų lazdelė 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Kriaušes perpjaukite pusiau (jeigu norite, galite nulupti), išimkite sėklas ir išskobkite šiek tiek minkštimo. Puode įkaitinkite desertinį vyną, sudėkite gvazdikėlius, cinamono lazdelę, kriaušes ir kelias minutes pavirkite. Stebėkite, kad kriaušės neištižtų. Išimkite ir atvėsinkite.
2. Į keptuvę supilkite cukrų ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol ištirps, tada suberkite kapotus riešutus ir gerai išmaišykite, kad visus gražiai padengtų karamelė.
3. Į kiekvieną lėkštę dėkite kriaušės puselę, ant jos – šaukštą karamelinių riešutų.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita