Ingredientai
- Kriaušės 4 vnt. nedidelės arba 2 didelės
- Varškė 1 vnt. indelis grūdėtosios ir 100 g riebios varškės
- Paprikos 2 vnt. keli griežinėliai raudonos ir žalios saldžiųjų paprikų
- Salierai 1 vnt. stiebas
- Citrinos 1 vnt. keli lašai citrinų sulčių
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Kriaušes supjaustykite (galite perpjauti pusiau arba pjaustyti stambesnėmis riekelėmis). Grūdėtąją varškę gerai nuvarvinkite ir sutrinkite su paprasta varške.
2. Paprikas ir saliero stiebą smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į varškės kremą, paskaninkite žalumynais, pipirais, druska bei citrinų sultimis. Varškės kremą sudėkite ant kriaušių puselių arba sluoksniuokite su kriaušių riekelėmis.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita