Ingredientai
- Kriaušės 2 vnt.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys
- Rudasis cukrus 4 valg. š.
- Vynas 100 ml chereso
- Raudonųjų serbentų sirupas 100 ml
- Braškės 100 g šviežių arba šaldytų
- Serbentai 50 g raudonųjų šviežių arba šaldytų
- Pienas 200 ml vaniliniam padažui
- Vanilinis cukrus 32 g 2 pakeliai - vaniliniam padažui
- Krakmolas 15 g pusė šaukšto - vaniliniam padažui
Kaip gaminti
1. Kriaušes nulupkite, įstrižai įpjaukite, sumeskite į citrinų sultimis parūgštintą vandenį su cukrumi ir virkite apie 15 min., kol vaisiai suminkštės. Prieš baigdama virti supilkite cheresą ir dar 5 min. pavirkite.
2. Kriaušes išgriebkite, nuvarvinkite, apačią panardinkite į raudonųjų serbentų sirupą, nuvarvinkite ir dėkite į lėkšteles.
3. Paruoškite vanilinį padažą: pieną su vaniliniu cukrumi pakaitinkite, supilkite šaltame vandenyje išmaišytą bulvių krakmolą ir pavirkite, kol sutirštės.
4. Prie kriaušių pilkite padažo ir berkite uogų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita