Ingredientai
- Miltai 250 g ir dar šiek tiek skardai pabarstyti
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 200 g kambario temperatūros; ir dar šiek tiek skardai patepti
- Cukrus 200 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Kriaušės 3 vnt. gerai prinokusios; apie 600 g
- Juodasis šokoladas 70 g pjaustyto mažais kubeliais
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
2. Kekso formą (26x11cm) ištepkite sviestu, pabarstykite miltais.
3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.
4. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi (plaktuvu arba virtuvine šluotele) iki purios masės. Toliau maišant po vieną sudėkite kiaušinius, tada vanilę.
4. Maišant mediniu šaukštu po truputį berkite miltus ir gerai išmaišykite. Tešla bus tiršta – nieko tokio, taip ir turi būti.
5. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite kubeliais, suberkite į tešlą, taip pat suberkite smulkintą šokoladą, išmaišykite.
6. Sukrėskite tešlą į paruoštą kekso formą, dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 40–50 min., kol įsmeigus ir ištraukus peilio galiuką arba medinį smeigtuką jis bus švarus.
7. Leiskite truputį atvėsti, išverskite pyragą iš formos, o prieš pjaunant leiskite jam labai gerai atvėsti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų