Ingredientai
- Kriaušės 1 kg
- Vanduo 1 st. 1-1.5 st.
- Cukrus 1 kg
- Miltelinis cukrus 150 g
Kaip gaminti
1. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite pusiau, išpjaukite sėklalizdžius.
2. Iš vandens ir cukraus maišydami išvirkite tirštą sirupą. Palikite atvėsti.
3. Atvėsusį sirupą supilkite ant kriaušių ir palikite kelias valandas.
4. Sirupą nupilkite, užvirinkite ir karštą užpilkite ant kriaušių. Tai kartokite keturis sykius.
5. Kriaušes išgriebkite į sietelį nuvarvėti. Išdžiovinkite 40 laipsnių orkaitėje.
6. Cukatas pavoliokite milteliniame cukruje. Laikykite popierinėse dėžutėse.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“