Ingredientai
- Kriaušės 1 kg
- Svogūnai 2 vnt.
- Imbieras 1 vnt. 2 - 3 cm - šaknies
- Česnakai 1 skiltelės
- Cinamonas 1 arbat. š. 0,5
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. 0,5
- Druska 1 arbat. š. 0,5
- Actas 150 ml baltojo vyno
- Cukrus 8 valg. š.
- Garstyčios 1 valg. š. grūdelių
- Razinos 100 g
Kaip gaminti
- Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Nuluptus svogūnus, česnaką ir imbierą susmulkinkite.
- Viską sudėkite į keptuvę arba puodą storu dugnu, suberkite razinas, garstyčias, cinamoną, gvazdikėlius, druską ir cukrų, supilkite actą ir kaitinkite, kol išgaruos skystis, o tyrė sutirštės.
- Sukrėskite į stiklainiukus, dėkite į puodą su karštu vandeniu, pridenkite dangteliais ir kaitinkite 25–30 minučių. Sandariai užsukite. Laikykite vėsiai.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita