Ingredientai
- Kriaušės 2 vnt.
- Medus 2 arbat. š.
- Baltojo vyno actas 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Gražgarstės 70 g
- Mėlynųjų pelėsių sūris 100 g
- Graikiniai riešutai 60 g
Kaip gaminti
1. Medų, alyvuogių aliejų ir balto vyno actą sumaišykite.
2. Kriaušes perpjaukite per pusę, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Sudėkite į dubenį ir užpilkite paruoštu padažu. Išmaišykite ir palikite pastovėti.
3. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite. Jei reikia, susmulkinkite ir sudėkite į salotų dubenį.
4. Mėlynojo pelėsio sūrį sukapokite nedideliais gabalėliais ir suberkite ant gražgarsčių.
5. Susmulkinkite riešutus ir juos taip pat suberkite ant gražgarsčių.
6. Sudėkite ant jau paruoštų kitų ingredientų pasimarinavusias kriaušes, šiek tiek viską išmaišykite ir užpilkite likusiu padažu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis