Ingredientai
- Kriaušės 3 vnt. didelės
- Imbieras 1 vnt. nedidelis gabalėlis šaknies
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Razinos 1 sauja
- Citrinos 1 vnt. 0,5 - sulčių
- Česnakai 2 skiltelės
- Sultys 80 ml šviežiai spaustų apelsinų
- Actas 50 ml raudonojo vyno
- Cukrus 100 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Razinas nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu, gerai nusausinkite, suberkite į stiklinį indą, užpilkite apelsinų sultimis ir palikite per naktį, kad razinos išbrinktų.
2. Imbiero šaknies gabalėlį sutarkuokite smulkia trintuve.
3. Kriaušes nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Kriaušes, imbierus, mirkytas razinas su visomis sultimis sukrėskite į puodą.
4. Česnakus nulupkite, sutraiškykite ir sumeskite į puodą. Suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite apie 20 min.
5. Galiausiai supilkite raudonojo vyno actą, suberkite visus prieskonius ir ant labai silpnos ugnies virkite dar apie 20–25 min. Paruoštą pagardą supilkite į užsukamą stiklinį indą ir laikykite šaldytuve.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita