Ingredientai
- Kriaušės 2 kg
- Svarainiai 100 g 100 - 200 g
- Vanduo 1 l 1 - 1,5 l
- Cukrus 500 g
Kaip gaminti
1. Kriaušes nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir pamerkite į parūgštintą vandenį, kad neparuduotų. Svarainius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.
2. Puode užvirinkite vandenį su cukrumi. Į sirupą kiaurasamčiu sudėkite svarainių skilteles ir dalį kriaušių. Virkite 2–3 minutes. Išgriebkite viena eile sudėkite į dubenį ir atvėsinkite. Tame pačiame sirupe dalimis išvirkite likusias kriaušes.
3. Atvėsinę vaisius sudėkite į litrinius stiklainius ir užpilkite dar sykį užvirintu sirupu.
4. Stiklainius kaitinkite 90 laipsnių vandenyje 20 minučių. Užsukite.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Gėrimai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita