Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Kriaušės 8 vnt.
- Miltai 300 g
- Lazdynų riešutai 100 g kapoti
- Riešutai 100 g žemės
- Cukrus 300 g
- Sviestas 180 g
- Juodasis šokoladas 150 g
- Kepimo milteliai 20 g
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis
- Cinamonas 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Ištirpinkite sviestą ir į jį sudėkite mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. Atvėsinkite.
2. Išplakite kiaušinius su cukrumi, suberkite miltus, cinamoną, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir išmaišykite.
3. Į gautą masę supilkite jau atvėsusį sviesto bei šokolado mišinį. Lazdyno ir žemės riešutus paskrudinkite keptuvėje, sutrinkite ir įmaišykite į tešlą.
4. Kepimo skardą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi ir užpilkite pusę turimos tešlos. Sudėkite nuluptas ir skiltelėmis supjaustytas kriaušes, o ant viršaus supilkite likusią masę.
5. Šaukite į jau įkaitintą orkaitę ir kepkite ne ilgiau kaip penkiasdešimt minučių. Ilgiau nekepkite, nes pyragas sukietės. 40 min kepkite 180 laipsnių, o likusias dešimt - 150 laipsnių temperatūroje.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita