Ingredientai
- Miltai 300 g 200 g - tešlai ir 4 valg. š. - įdarui
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. tarkuotų žievelių - tešlai ir 2 arbat. š. tarkuotų žievelių - įdarui
- Muskatas 1 arbat. š. maltas. 1/4 arbat. š. - tešlai ir 1/2 arbat. š. - įdarui
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Cukrus 175 g 75 g - tešlai ir 100 g - įdarui
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Sviestas 200 g 125 g sviesto ar margarino - tešlai ir 2 valg. š. - įdarui
- Migdolai 100 g kapoti - įdarui
- Kriaušės 4 vnt. įdarui
Kaip gaminti
1. Miltus išsijokite ant stalo ir išmaišykite su tarkuotomis citrinų žievelėmis, maltu muskatu, druska. Į vidurį suberkite cukrų. Padarykite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinį.
2. Sviestą arba margariną supjaustykite mažais gabalėliais ir išdėliokite aplink kiaušinį. Viską kapokite dideliu plačiu peiliu, kol susidarys vienodi trupiniai. Juos greitai išminkykite, kad nuo rankų neįšiltų riebalai (antraip pyragas nebus trapus). Iš tešlos padarykite rutulį, jį įsukite į plėvelę ir mažiausiai valandai dėkite į šaldytuvą. Iš atšalusios tešlos iškočiokite 26–30 cm skersmens lakštą. Ant jo paskleiskite kapotus migdolus.
3. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Cukrų, miltus, citrinų žieveles ir muskatą išmaišykite. Pusę mišinio užbarstykite ant kriaušių, išmaišykite ir paskirstykite ant tešlos. Ant viršaus supilkite likusią cukraus masę. Viršų apdėliokite sviesto gabalėliais.
4. Tešlos kraštus užlankstykite. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes, kol įdaras išputos, kriaušės suminkštės ir tešla gražiai parus. Palikite aušti orkaitėje maždaug 30 minučių. Patiekite su ledais.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“