Ingredientai
- Kalakutiena 200 g keptos ar virtos
- Salotos 2 sauja raudonųjų salotų „radicchio“ lapelių
- Kriaušės 1 vnt. didelė
- Lazdynų riešutai 2 valg. š. švelniai paskrudintų ir stambiai sukapotų
- Granatas 0,25 vnt. išlukštentų sėklų (nebūtinai)
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. padažui
- Citrinos sultys 0,5 valg. š. padažui
- Medus 1 arbat. š. padažui
- Garstyčios 0,5 arbat. š. padažui
- Druska 1 žiupsnelis padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Suplėšykite ar kubeliais supjaustykite kalakutieną. Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapelius. Padalinkite kriaušę ketvirčiais, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonais griežinėliais.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite salotas, paukštieną ir kriaušės griežinėlius, apšlakstykite padažu, pabarstykite riešutais ir granatų sėklomis (jei naudojate).
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis