Ingredientai
- Kriaušės 1500 g
- Džiovintos slyvos 250 g be kauliukų
- Svogūnai 500 g
- Česnakai 4 skiltelės
- Actas 200 ml vyno
- Citrinos 2 vnt. 100 ml - sulčių
- Druska 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š.
- Imbieras 1 arbat. š. smulkinto
- Cukrus 500 g
- Vanduo 1 l
Kaip gaminti
- Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Slyvas nuplaukite ir supjaustykite.
- Nuluptus svogūnus ir česnako skilteles susmulkinkite. Į puodą įpilkite kelis šaukštus vandens, sudėkite kriaušes, svogūnus, slyvas, česnakus, supilkite actą ir citrinų sultis, įberkite druskos, pipirų, imbiero.
- Išmaišykite ir maišydami virkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių. Suberkite cukrų, išmaišykite ir kaitinkite dar penkias minutes. Košę sukrėskite į stiklainius ir užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita