Ingredientai
- Kriaušės 1 kg
- Imbieras 1 vnt. 4 cm šaknies
- Česnakai 2 skiltelės
- Cinamonas 1 arbat. š. 0,5
- Druska 1 arbat. š. 0,5
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. 0,5
- Actas 150 ml baltojo vyno
- Cukrus 8 valg. š.
- Garstyčios 1 valg. š. grūdelių
Kaip gaminti
- Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę. Pašalinusi sėklytes, nulupkite, supjaustykite kubeliais.
- Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite.
- Visas daržoves ir vaisius krėskite į gilesnį troškinimo puodą, suberkite gvazdikėlius, cinamoną, druską, cukrų, supilkite actą ir vis pamaišydama kaitinkite, kol išgaruos skystis ir tyrė sutirštės.
- Sukrėskite į nedidelius užsukamus stiklainėlius, juos statykite į puodą su karštu vandeniu, pridenkite steriliais dangteliais ir kaitinkite 30 min.
- Pikantišką kriaušių tyrę sandariai užsukite ir laikykite šaltai.
- Ypač tinka tiekti su paukštiena ir kumpiu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Uogienės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita