Ingredientai
- Morkos 1 kg
- Česnakai 4 skiltelės
- Imbieras 1 vnt. nedidelis gabalėlis
- Aitrioji paprika 1 vnt. nedidelis gabalėlis
- Persilado prieskoniai 1 valg. š.
- Aliejus 3 valg. š.
- Apelsinai 1 vnt. pusės apelsino sultys
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį, šviežiai maltų
- Paprikos 8 g pagal skonį, saldžiųjų
- Rozmarinai 1 arbat. š. pagal skonį, šviežių
- Laurų lapai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite būtinai didesniais gabalėliais – mažesni kepami ištyžta.
2. Česnakus nulupkite, sukapokite. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes, irgi sukapokite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.
3. Smulkintus česnakus, aitriąsias paprikas ir imbierus sumaišykite su aliejumi ir apelsino sultimis, suberkite persilado prieskonius. Užpilą bent valandą palaikykite – tegul susimaišo skoniai.
4. Morkas berkite į riebalais saikingai pateptą karščiui atsparų kepimo indą, ant viršaus paskleiskite smulkintų laurų lapelių, berkite šviežiai maltų juodųjų pipirų ir apšlakstykite paruoštu padažu. Morkas kepkite karštoje krosnyje arba orkaitėje apie 40 min.
5. Tiekite apibarsčiusi smulkintais rozmarinais (juos galite ir paskrudinti sausoje keptuvėje) ir saldžiosiomis paprikomis. Taip keptas morkas skanu valgyti vienas arba kaip garnyrą prie mėsos ir žuvies patiekalų.
Kulinaro patarimas. Morkas galima gardinti ir kitokiais prieskoniais: kmynais, kuminais, kardamonais, ciberžolėmis, kalendromis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita