Ingredientai
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt.
- Fetos sūris 200 g
- Kynvos (bolivinės balandos) 200 g stiklinė
- Pipirai 1 vnt. mažas indelis mažų pipiriukų arba daigintų garstyčių grūdų
- Sviestas 2 valg. š.
- Druska 2 žiupsnelis pagal skonį salotoms ir užpilui
- Aliejus 3 valg. š. užpilui
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių - užpilui
- Petražolės 2 vnt. kelios šakelės - užpilui
- Mėtos 2 vnt. kelios šakelės - užpilui
- Svogūnų laiškai 1 sauja keletas - užpilui
- Ridikėliai 4 vnt. keletas
Kaip gaminti
- Bolivinių balandų sėklas gerai nuplaukite sietelyje, suberkite į verdantį vandenį, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min.
- Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą, dar 10 min. brinkinkite, tada išpurenkite šakute ir atvėsinkite.
- Brokolius nuplaukite, kotus nupjaukite, išskirstykite griežinėliais ir patroškinkite garuose.
- Ridikėlius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.
- Fetą sutrinkite šakute.
- Kruopas sumaišykite su feta, brokoliais, ridikėliais, nuplautomis ir nuvarvintomis pipirinėmis, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite druska.
- Padažui visus ingredientus sumeskite į plakti skirtą indą, iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu ir užpilkite ant salotų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita