Ingredientai
- Miltai 260 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 2 valg. š. saulėgrąžų arba rapsų
- Mielės 7 g sausų
- Vanduo 130 ml šilto
- Cukrus 50 g
- Aguonos 2 valg. š.
Kaip gaminti
- Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu, palikite kelias minutes pravėsti, o tada supilkite į arbatos sietelį, kad skystis nutekėtų.
- Mieles sumaišykite su cukrumi ir užpilkite šiltu vandeniu.
- Palikite kambario temperatūroje apie 10 minučių, kad viskas suputotų, tada įmaišykite aguonas ir aliejų.
- Suberkite visus miltus ir žiupsnelį druskos.
- Rankomis minkykite tešlą apie 10–15 minučių, padėkite į lengvai riebalais pateptą dubenį ir apdenkite maistine plėvele.
- Po valandos, kai tešla gerokai pakyla, rankomis formuokite mažojo piršto storio dešreles, pjaustykite mažyčiais gabalėliais (nes kepant išsipūs) ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Jei orkaitė turi tokią funkciją, nustatykite, kad keptų tik iš viršaus ir įkaitinkite iki 200 laipsnių. Jei orkaitė tokios funkcijos neturi, arba yra dujinė – kepkite kūčiukus 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai paruduos.
Receptas iš: g-blogas.lt