Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cukrus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanduo 50 ml
- Kokosų aliejus 50 ml tirpinto
- Ryžių miltai 120 g arba grikių miltų
- Krakmolas 1 valg. š. bulvių
- Mielės 4 g sausų
- Aguonos 1 valg. š.
- Ksantano derva 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Sumaišykite miltus, krakmolą, ksantano dervą ir aguonas.
2. Į atskirą indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską, mieles ir gerai išplakite. Į plakinį supilkite vandenį ir vėl gerai išmaišykite.
3. Subėrę miltų mišinį, gerai išmaišykite, paminkykite.
4. Tešlą palaikykite šiltoje patalpoje 40 minučių arba dėkite į iki 50 laipsnių įkaitintą orkaitę, kad iškiltų.
5. Vėliau tešlą vėl paminkykite, suvilgę rankas kokosų aliejumi kočiokite „virveles“, kol tešla taps piršto storio. Supjaustykite ją gabaliukais ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
6. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių arba kol paruduos.