Ingredientai
- Miltai 500 g visų grūdo dalių kvietinių
- Vanduo 250 ml
- Druska 2 g
- Mielės 5 g sausų
- Cukrus 75 g
- Kanapių sėklos 55 g
- Aliejus 50 g
Kaip gaminti
1. Į dubenį supilkite kambario temperatūros vandenį ir likusius produktus tokia tvarka: mielės, cukrus, miltai, aguonos, druska ir kanapių sėklos. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
2. Supilkite aliejų ir išminkykite tešlą, kol ji nebelips prie rankų ar prie indo šonų. Tešlą palikite pastovėti šiltai bent 2 val., uždengę skepeta.
3. Išimkite pakilusią tešlą iš dubens ir padėkite ant miltais pabarstyto stalo. Atpjaukite piršto storio tešlos juostelę ir kočiokite rankomis, kol suformuosite virvelę. Supjaustykite ją maždaug 2 cm dydžio gabaliukais, pabarstykite miltais ir dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Gabaliukus dėkite 1 cm atstumu vienas nuo kito.
4. Uždengę skepeta palikite kilti 30 min.
5. Kepkite iki 220° C įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 min.