Ingredientai
- Bulvės 800 g
- Antis 340 g kulšelių mėsos su oda
- Pienas 150 ml
- Svogūnai 5 vnt. 3 kugeliui ir 2 padažui
- Varškė 100 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Čiobreliai 1 žiupsnelis džiovinto
- Šalavijai 1 žiupsnelis džiovinto
- Lašinukai 150 g rūkytų arba sūdytų kiaulienos; padažui
- Grietinė 200 ml arba pagal skonį; patiekimui
Kaip gaminti
1. Nuo anties kulšelių mėsos nulupkite arba nupjaukite odeles. Mėsą šiek tiek pasmulkinkite. Nuo odelių nupjaukite riebaliukus ir pasmulkinkite – juos vėliau sukepsite su svogūnais.
2. Kulšelių mėsą valandą pamarinuokite su druska, pipirais, muškato riešutui ir čiobreliu.
3. Du svogūnus smulkiai supjaustykite. Keptuvėje pačirškinkite nuo odelių nupjaustytus riebaliukus. Kai jie suspirgės, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol suminkštės.
4. Bulves sutarkuokite kartu su likusiu žaliu svogūnų, sudėkite varškę. Užplikykite bulvių masę karštu pienu. Įmaišykite į bulvių masę kepintus svogūnus, šiek tiek paplaktus kiaušinius, kulšelių mėsą, prieskonius. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą. Ant plokštainio viršaus sudėliokite ančių kulšelių odeles. Pagardinkite jas druska ir pipirais.
5. Dėkite plokštainį į iki 190°C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių, sumažinkite temperatūrą iki 160°C, kepkite toliau, kol gražiai apskrus.
6. Padažui lašinius ir svogūnus supjaustykite kubeliais. Sudėkite į keptuvę pjaustytus lašinukus ir kepinkite, kol taps spirgučiais, sudėkite svogūnus, kepkite, kol jie suminkštės. Pagardinkite pipirais.
7. Patiekite plokštainį su spirgučių padažu ir grietine.