Ingredientai
- Bulvės 12 vnt. vidutinio dydžio
- Svogūnai 2 vnt.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Pienas 200 ml
- Vištiena 300 g rūkytos
- Šoninė: 100 g
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - pagal skonį
- Krapai 1 valg. š. pagal skonį
Kaip gaminti
- Bulves ir 1 svogūną sutarkuokite tarkavimo mašina. Norint, tąsaus ir minkšto kugelio, skysčio nupilti nereikia.
- Į tarkius įpilkite išplaktą kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir krapų, išmaišykite.
- Pieną, pakaitinkite iki užvirimo, pilkite ant tarkių ir dar kartą išmaišykite.
- Vištieną supjaustykite gabalėliais ir suberkite į tarkius.
- Kepimo indą gausiai ištepkite aliejumi arba sviestu, supilkite į jį masę.
- Kepkite 210 laipsnių orkaitėje 1 h 15 min.
- Keptuvėje pakepinkite susmulkintą antrą svogūną bei šoninę.
- Iškepusį kugelį valgykite su grietine bei šoninės ir svogūnų padažu.
Skanaus!
Recepto autorė: Eglė Savickaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Mano superpatiekalas iš bulvių
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita