Ingredientai
- Faršas 700 g 700 - 800 vištienos filė - kukuliams
- Kiaušiniai 1 vnt. kukuliams
- Džiūvėsiai 1 valg. š. kukuliams
- Pipirai 2 žiupsnelis kukuliams ir padažui
- Druska 1 žiupsnelis
- Vištienos prieskoniai 3 g pagal skonį - kukuliams
- Grietinė 2 valg. š. arba grietinėlės - kukuliams
- Aliejus 1 valg. š. kukuliams
- Pomidorai 400 g konservuoti - padažui
- Alyvuogės 1 sauja žaliųjų - padažui
- Svogūnai 1 vnt. padažui
- Česnakai 3 skiltelės 3 - 4 - padažui
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. padažui
- Rozmarinai 1 g šakelė - padažui
- Sojų padažas 3 ml pagal skonį - padažui
Kaip gaminti
1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, grietine ar grietinėle, pagardinkite pipirais, druska ir vištienos prieskoniais. Labai gerai išmaišykite ir šlapiomis rankomis formuokite norimo dydžio kukulius. Kukulius apkepkite įkaitintame aliejuje iš visų pusių ir sudėkite į kepimo skardą.
2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir apkepkite smulkintą svogūną, česnaką. Sukrėskite smulkintus konservuotus pomidorus ir paskaninkite pipirais, sojų padažu, įmeskite smulkintų rozmarinų.
3. Troškinkite ant mažos ugnies apie 15 minučių. Paruoštą padažą užpilkite ant kukulių, dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 20 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė