Ingredientai
- Varškė 250 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 6 valg. š. kukurūzų
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Kol maišysite tešlą, užkaiskite puode vandens varškėčiams virti.
- Varškę sukrėskite į dubenėlį ir gerai ištrinkite. Įmuškite į varškę kiaušinį. Išmaišykite.
- Suberkite kukurūzų miltus, pagal skonį pasūdykite ir vėl gerai išmaišykite,kad tešla būtų vienalytė.
- Ji turi būti tokios konsistencijos, kad minkoma neliptų prie rankų. Jei skystoka, įberkite dar kukurūzų miltų .
- Iš tešlos rankomis formuokite nedidelius kukuliukus ir leiskite juos į verdantį vandenį.
- Virkite apie 5-7 min, kol ims kilti į vandens paviršių.
- Kukulius skanu valgyti su sviesto ir grietinės padažu, viena grietine a ar jogurtu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita