Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Kukurūzai 150 g 150 - kukurūzų ir sauja konservuotų kukurūzų
- Miltai 200 g kvietinių
- Svogūnai 2 vnt.
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š.
- Grietinėlė 200 ml liesos
- Kėlimo milteliai: 2 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. nubrauktas
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
Kaip gaminti
- Sviestą išlydykite karšto vandens vonelėje, supilkite į keptuvę.
- Kai įkais, suberkite smulkintus svogūnus, maišydama kaitinkite, kol pasidarys skaidrūs. Suberkite cukrų, sumažinkite ugnį, maišydama kaitinkite, kol svogūnai pasidengs karamele (apie 5 min.). Palikite atvėsti.
- Į dubenį persijokite abiejų rūšių miltus. Suberkite druską, kėlimo miltelius, gerai sumaišykite. Kitame dubenyje konditerine šluotele suplakite kiaušinius ir aliejų.
- Plona srovele supilkite šiltą grietinėlę (žiūrėkite, kad nebūtų karšta, antraip sutrauks kiaušinius).
- Į gautą masę maišydama suberkite miltų, kėlimo miltelių ir druskos mišinį. Įmaišykite karamelizuotus svogūnus, konservuotus kukurūzus. Sukrėskite į nepridegantį stiklinį stačiakampį kepimo indą.
- Viršų apšlakstykite lydytu sviestu, šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 35–40 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita