Ingredientai
- Kukurūzai 1 vnt. indelis konservuotų
- Avokadai 3 vnt. sunokę
- Paprikos 2 vnt. 1 raudoną ir 1 žalią saldžiąją
- Pomidorai 5 vnt. vyšninių
- Alyvuogės 1 sauja juodųjų be kauliukų
- Gelsvės: (lapelių) 1 sauja
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Balzaminis actas 2 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais, o žievę dėkite į lėkštę, kurioje bus patiekiamos salotos.
- Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, alyvuoges mažais griežinėliais, paprikas – nedideliais kubeliais.
- Viską sudėkite į dubenį ir sumaišykite, įdėkite nusausintus kukurūzus ir avokadus.
- Nedideliame indelyje sumaišykite balzaminį actą, alyvuogių aliejų ir Provanso žoleles, viską išmaišykite, pagal skonį pasūdykite.
- Į salotas supilkite padažą, išmaišykite ir išdėliokite į avokadų žieves.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita